Ingredienser


Lär dig mer om våra ingredienser från A till Ö.

Vaxer, fetter & oljor

Arganolja (eko)

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Arganoljan är en utmärkt olja för torr hud. Den är idealisk för hudområden med eksem och är vida omtalad för att vara en fantastisk hårolja. Använd arganoljan för att skydda, vårda och stärka håret och huden.

Bivax (eko)

INCI: Beeswax

Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten samt bevarar värme och fukt. Det lugnar även irriterad hud som får ro under vaxskyddet. Samtidigt mjukar det upp torra och nariga hudpartier. Bivaxet har läkande egenskaper.

Cetylalkohol - fettvax

INCI: Cetyl alcohol

Cetylalkohol är en vegetabilisk fettalkohol som tillverkas av vegetabiliska fettsyror. Trots att namnet innehåller ”alkohol” så verkar den inte uttorkande på huden eftersom cetylalkohol har helt andra egenskaper än etanol. Cetylalkohol tas inte upp av huden utan lägger sig ovanpå och skyddar huden samtidigt som den motverkar fuktförlust. I skönhetsprodukter används cetylalkohol i huvudsak som en konsistensgivare för att ge fasthet och stadga åt krämer, lotioner och balsam.

Jojobaolja (eko)

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Denna är en olja med vaxliknande egenskaper och hög koncentration av omega 9. Omega 9 är en fettsyra som hjälper till att stärka hudbarriären vilket i sin tur motverkar att huden förlorar fukt. Det som gör jojobaoljan så unik är att den är kompatibel med huden.Genom det ger den en djup absorption och en balanserande effekt.

Jojobaolja verkar mjukgörande, smörjande och motverkar torr hud. Oljan passar alla hudtyper. Den balanserande effekten gör den lämplig för både torr och fet hud. Jojobaolja absorberas snabbt och lämnar inte en fet hinna på huden.

Kokosolja (eko)

INCI: Cocos Nucifera Oil

Oljan tas snabbt upp av huden och ger en fin lyster. Den höga koncentrationen av mättade fettsyror hjälper huden att bevara fukt och motverkar uttorkning. Kokosoljan innehåller mineraler och vitaminer, bland annat antioxidanten vitamin E. Den har även ett naturligt skydd mot solens strålar.

Mandelolja (eko)

INCI: Prunus Amygdalus Sativa Kernel Oil

Mandeloljan är en mild och mjukgörande olja. Den rekommenderas särskilt till till exempelvis känslig hud och babyvård. Torr, spröd och sträv hud blir smidig igen och oljan kan lindra vid hudinflammationer och klåda.

Morotsolja (eko)

INCI: Daucus Carota Sativa Seed Oil

Morotsoljan ger huden en vacker lyster. Extraktet innehåller provitamin A som till exempel α-, β- och γ-karoten samt lykopen. Dessa växtämnen, som kroppen ombildar till A-vitamin, är mycket effektiva antioxidanter. De skyddar huden mot skador som orsakas av solljus och är därför vanliga i anti-age-produkter.

Nyponfröolja (eko)

INCI: Rosa Canina Fruit Oil

Ekologisk kallpressad nyponfröolja tas snabbt upp av huden. Oljan är rik på A-vitamin, som verkar antioxidant och hjälper till att bibehålla hudens elasticitet och lyster. Fleromättade essentiella fettsyror, med exceptionellt hög andel omega 3 (alfa-linolensyra), stärker och reparerar hudens barriärskikt.

Rapsolja (eko)

INCI: Brassica napus seed oil

Odlad och tillverkad i Skåne.

Oljan har fantastiska egenskaper vid olika typer av hudproblem. Förutom att den hjälper vid exempelvis eksem och torrhet är den oerhört mjukgörande. Till det kan adderas antioxidanta egenskaper genom E-vitamin. 

Rapsvax (eko)

INCI: Hydrogenated Rape Seed wax

Vax av svensk raps.

Rapsvax gör huden mjuk och smidig. Förutom dess goda egenskaper är det även ett bra och miljövänligt alternativ då det tillverkas i Sverige.

Sheasmör (eko)

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Sheasmörets feta yta skyddar mot väder, vind, irritation och är en fuktbevarare.

Hudläkningen påskyndas om du smörjer dig med smöret. Använd det till torr, narig, fjällig och sprucken hud såväl som till småsår, eksemhud och solsveda. Sheasmör har en naturlig solskyddsfaktor.

Sojavax

INCI:  Hydrogenated Soybean Oil

Ett rikt skyddande och återfettande vax. Sojavaxet vi använder är GMO-fritt vilket innebär att det inte är genmanipulerat.

Solrosolja (eko)

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil

I de produkter som innehåller E-vitamin finns även solrosolja. Detta eftersom E-vitaminen löses ut i den. 

Solrosolja är fuktighetsbevarande och passar alla hudtyper. Den är bland annat antiinflammatorisk och innehåller mjukgörande fettämnen och antioxidant E-vitamin. Genom omega 6, en essentiell fettsyra, stärker den hudens eget skydd. Här har vi en olja som passar ypperligt till hudvård för barn och bebisar.

Vegetal

INCI: Cetearyl Glucoside

Vegetal är ett fett som framställs av kokos. Om detta tillsätts i krämer och lotioner blir konsistensen fastare och man kan blanda ihop vatten och fett till en emulsion.

Aktiva ingredienser

Aloe Vera pulver (eko)

INCI: Aloe Barbadensis Extract

Aloe Vera är en mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter då den innehåller en mångfald av hudvårdande ämnen. Den verkar lugnande och dämpar klåda och sveda. Inte nog med det så verkar den även antiinflammatoriskt, antioxidant och cellförnyande. Aloe Veran ökar hudens förmåga att hålla fukt även på lång sikt. Dessutom innehåller Aloe Verans sammansättning många bioaktiva ämnen inklusive vitaminer, mineraler och enzymer. Se den även som en bra källa till antioxidanter som zink och vitamin C och E.

E-vitamin naturligt (eko)

INCI: Tocopherol

E-vitaminen i våra produkter är utvunnen ur ekologiskt odlad och GMO-fri soja.

I de produkter som innehåller E-vitamin finns även solrosolja. Detta eftersom E-vitaminen löses ut i den. 

E-vitaminet verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus. Dess antioxidanta egenskaper innebär även att produkters hållbarhetstid förlängs genom att vegetabiliska oljor skyddas längre mot oxidation.

Glycerin (eko)

INCI: Glycerin

Glycerin, även känt som glycerol, är en effektiv fuktgivare som är lämplig för alla hudtyper. Den binder fukt till de yttersta hudlagren genom att ta upp fukt från omgivningen och luften. Vegetabilisk glycerin utvinns ur vegetabiliskt fett (i vårt fall från kokosnöten). Det är en vanlig ingrediens i alla former av hudvård; krämer, serum, rengöring, fuktspray, tvål, schampo och balsam.

Hyaluronsyra (vegansk)

INCI: Hyaluronic acid

Hyaluronsyran vi använder utvinns ur växter och är därmed 100% vegansk.

Trots det vilseledande namnet är hyaluronsyra faktiskt ingen syra utan en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och kan bära vatten upp till 1.000 gånger sin egen vikt. När vi föds är mängden av hyaluronsyra i kroppen som störst men ålder och exponering för UV-ljus gör att den, och fukthalten, minskar. Den används för att minska synliga linjer och rynkor samt för att fylla på hudens fuktdepå.

Kiselalg (COSMOS Certified Organic)

INCI: Silica (algae)

Svenskodlad kiselalg.

Liknande hyaluronsyra ger kiselalg förbättrad fukthållning för huden. Den rengör effektivt genom absorption av föroreningar, svett och bakterier och möjliggör ett bättre upptag av vitaminer och näringsämnen i huden.

 

Kolloidalt silver - KS

INCI: Colloidal silver

Tillverkas i Skåne.

Kolloidalt silver bygger på absolut rent vatten och renaste finsilver (99.99%). Det är en vattendesinficeringsprodukt som effektivt dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium.

Mjölksyra

INCI: Lactic acid

Vegetabilisk mjölksyra 80% framställs genom jäsning av sockerbetor. Mjölksyra är en alfahydroxisyra (en så kallad AHA) som har många bra funktioner i hudvård. Den är en del av överhudens egen naturliga "fuktighetsfaktor" (NMF) som drar fukt till sig. Mjölksyra fungerar alltså som en fuktighetsgivare genom att den binder fukt till huden.

MSM

INCI: MetylSulfonylMetan

Tillverkas i Skåne.

MSM är en produkt som stärker vårt yttre genom att bland annat göra huden mjukare. MSM ger tillskott av metyl och organiskt bundet svavel som hjälper kroppen att reparera sig på cellulär nivå. MSM gör naglar och hår starkare och mer levande samtidigt som det dämpar eventuella allergiska reaktioner orsakade av föda, pälsdjur, damm och pollen. Svavel är en av kroppens viktigaste makromineraler och stödjer mer än hundra olika processer.

Tea tree koncentrat (eko)

INCI: Melaleuca Alternifolia Water

Tea tree vatten fungerar som ett renande och antiseptiskt ansiktsvatten på oren, fet och/eller problemhy. Speciellt användbart är det på oljiga hudtyper och direkt på blemmor.

Övriga ingredienser

Acett

INCI: Dehydroacetic acid

Dehydroättiksyran är ett vitt, svagt surt, pulver. Dess breda spektrum verkar mot olika mikroorganismer. Acett är ett konserveringsmedel som kan användas i alla typer av hud- och hårvårdsprodukter. Det är inte giftigt, irriterande eller allergiframkallande.

COLA®Carb TDC

INCI: Trideceth-7 Carboxylic Acid

Mild sulfatfri rengöring.

Destillerat vatten

INCI: Aqua

Vårt destillerade vatten kommer från egen produktion.

Destillerat vatten är vatten som genom destillation har gjorts mycket rent från lösta och uppslammade ämnen såsom metallsalter och mikroorganismer som finns i vanligt odestillerat vatten. Destillering innebär att vattnet kokas och övergår till en ångfas varefter ångan kondenseras ner i ett rent kärl.

Doftolja

INCI: Parfum

Allergenfri doftolja.

Nyponfröskalpulver (eko)

INCI: Rosa Canina Seed Powder 

Detta är ett milt och naturligt peelingämne för även den mest ömtåliga huden.

ROKAtend LS

INCI:

Skonsam sulfatfri rengöring med goda skummande egenskaper.

Råsocker (eko)

INCI: Sucrose

Råsocker används som skonsam skrubb för att göra huden mjuk och smidig. Det är inte uttorkande och svider inte på huden. 

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies.OK