FAQ

Hitta svaren på vanliga frågor eller klicka på kuvertet nedan och ställ en egen

Ingredienslistorna består av många konstiga namn. Är inte produkterna naturliga och ekologiska?

Det stämmer att vi bara använder naturliga och ekologiska ingredienser. Även ingredienser som på pappret ser väldigt kemiska ut kan vara utvunna ur naturliga källor. Enligt rådande lagstiftning ska produkterna märkas med internationella ingrediensnamn. 

Det kan se onödigt krångligt ut men det är väldigt viktigt att märkningen sker så att alla kan tyda den. På så vis kan en lätt undvika ämnen en är överkänslig/allergisk mot - oavsett var i världen en befinner sig.

Varför innehåller produkterna så många ingredienser?

Många av namnen - eller egentligen beståndsdelarna - som står i ingredienslistan hänger ihop och härstammar från samma ingrediens. Det gör att listan ibland kan bli lång men för allas trygghet utesluts inte något innehåll. 

Hur vet en egentligen vad produkterna innehåller mest och minst av?

En kan lätt se vilken ingrediens produkten innehåller mest av. Från början till slut står allt i fallande ordning. 

Varför löddrar inte schampot lika mycket som "vanliga" schampon?

En vanlig missuppfattning är att rengöringsprodukter behöver löddra mycket för att ge effekt. En blir lika ren utan lödder men det kan ta ett tag att vänja sig vid. 

Ingredienserna som skapar skummet är oftast uttorkande och inte särskilt snälla för vare sig dig eller naturen så vi har valt att minska ner mängden av sådana till ett minimum i vårt schampo. Dessutom använder vi alltid de snällaste tensiderna.

Varför skickas beställningarna ibland i återanvänt emballage?

Några av våra ledord är "Vi behöver vår jord". Just därför kan det vara så att din beställning skickas i återanvänt emballage. Gamla kartonger och annat förpackningsmaterial kommer till användning på nytt. För visst är det bra när vi på enkla sätt kan hjälpas åt att spara på naturens resurser? 

Är doftoljorna verkligen ett bättre alternativ än eteriska oljor?

När en tänker på eteriska oljor tänker en kanske oftast att de skulle vara att föredra om en tillverkar naturliga och ekologiska produkter. Faktum är att dessa är destillerade vilket gör att de kan upplevas som något skarpa och i vissa fall ge allergiska reaktioner. Dessutom kan de från tillfälle till tillfälle ha olika grad av pigmentering och doft vilket gör att vi inte alltid kan garantera samma färg och doft på slutprodukten.

Därför har vi till våra produkter istället valt underbart doftande oljor som är allergenfria. Dessa utgör en liten del (endast några procent) av innehållet. Eftersom de är en så liten beståndsdel brukar de inte utgöra några problem även om en är känslig. 
 

Kolloidalt silver och MSM diskuteras flitigt. Varför finns de med bland ingredienserna?

Dessa två har både många "hatare" och "älskare". Vi tillhör de senare och har valt att använda dem bland annat på grund av deras bra egenskaper som bakteriedödare. De är naturligare än många andra alternativ som finns på marknaden och sköter sitt jobb alldeles utmärkt. Läs gärna mer under fliken "INGREDIENSER".

Att välja förpackningar kan inte vara lätt. Vad grundas valen på?

Det där med förpackningsmaterial är inte alltid det lättaste att välja. En kan se det från så många olika synvinklar. Dels bör en titta på om förpackningen är tillverkad av återvunnet material, om hur dess klimatpåverkan är vid transport och hur lätt den är att återvinna.

I våra val har vi tagit hjälp av informativa källor som www.hsv.se (Håll Sverige Rent) och www.naturskyddsforeningen.se (Naturskyddsföreningen). 

Hur lång leveranstid ska jag räkna med?

Från det att vi får din beställning lämnar paketet oftast oss inom en arbetsvecka. Vi vill försäkra oss om att ge dig som kund bästa kvalitet. Därför tillverkar vi efterhand. Det gör att vi alltid kan erbjuda dig produkter med lång hållbarhet. Ibland kan det leda till en något längre leveranstid men då hör vi av oss till dig.

Har ni någon fysisk butik jag kan besöka?

I dagsläget har vi ingen fysisk MöllerbergLjung-butik men vi har många återförsäljare som älskar besök. Vill du se sortimentet i verkligheten kan du gärna höra av dig till oss så ser vi vilken som finns närmast dig.