FAQ


Hitta svaren på vanliga frågor eller klicka på kuvertet nedan för att ställa en egen fråga.

Förpackningar & emballage

Varför skickas beställningarna ibland i återanvänt emballage?

Några av våra ledord är "Vi behöver vår jord". Just därför kan det vara så att din beställning skickas i återanvänt emballage. Gamla kartonger och annat förpackningsmaterial kommer till användning på nytt. För visst är det bra när vi på enkla sätt kan hjälpas åt att spara på naturens resurser? 

Att välja förpackningar kan inte vara lätt. Vad grundas valen på?

Det där med förpackningsmaterial är inte alltid det lättaste att välja. En kan se det från så många olika synvinklar. Dels bör en titta på om förpackningen är tillverkad av återvunnet material, om hur dess klimatpåverkan är vid transport och hur lätt den är att återvinna.

I våra val har vi tagit hjälp av informativa källor som www.hsv.se (Håll Sverige Rent) och www.naturskyddsforeningen.se (Naturskyddsföreningen). 

Leverans & frakt

Hur lång leveranstid ska jag räkna med?

Cirka 2-3 dagar.

Vi vill försäkra oss om att ge dig bästa kvalitet. Därför tillverkar vi produkter efterhand. Det gör att vi alltid kan erbjuda dig produkter med lång hållbarhet. Ibland kan det leda till en något längre leveranstid men då hör vi av oss till dig.

När skickas min beställning?

Inget är som väntans tider. Vi vet! Särskilt när man inväntar härlig hudvård :)
Helgfria måndagar till fredagar skickas produkter dagligen. Håll utkik i din inkorg efter ett mejl med bekräftelse på att paketet är på väg.

MöllerbergLjung & miljön

Ni använder väl en del ström i er tillverkning. Hur tänker ni där?

Det stämmer bra att det blir en del kilowattimmar när produkterna tillverkas vilket också gör oss glada över att vi faktiskt har valt ett elavtal som matchar vårt miljötänk.

Elen vi förbrukar kommer enbart från förnybara källor. På så vis knyter vi samman produktionslinjen då både teknik och innehåll kommer från vår vackra natur utan att tulla på dess resurser. 

Hur hanteras överblivet material och ingredienser?

Alla våra sopor sorteras efter tillhörighet, exempelvis återvinns all plast, papper sorteras i papperskärl och mat i livsmedelsåtervinning. 

Kartonger och skyddsemballage som går att återanvända sparas till senare tillfälle. Läs gärna mer om detta under "Förpackningar & emballage".

Produkter

Hur vet man egentligen vad produkterna innehåller mest och minst av?

Man kan lätt se vilken ingrediens produkten innehåller mest av. Från början till slut står allt i fallande ordning. 

Ingredienslistorna består av många konstiga namn. Är inte produkterna naturliga och ekologiska?

Det stämmer att vi bara använder naturliga och ekologiska ingredienser. Även ingredienser som på pappret ser väldigt kemiska ut kan vara utvunna ur naturliga källor. Enligt rådande lagstiftning ska produkterna märkas med internationella ingrediensnamn. 

Det kan se onödigt krångligt ut men det är väldigt viktigt att märkningen sker så att alla kan tyda den. På så vis kan en lätt undvika ämnen en är överkänslig/allergisk mot - oavsett var i världen en befinner sig.

Varför innehåller produkterna så många ingredienser?

Många av namnen - eller egentligen beståndsdelarna - som står i ingredienslistan hänger ihop och härstammar från samma ingrediens. Det gör att listan ibland kan bli lång men för allas trygghet utesluts inte något innehåll. 

Är doftoljorna verkligen ett bättre alternativ än eteriska oljor?

När man tänker på eteriska oljor tänker man kanske oftast att de skulle vara att föredra om man tillverkar naturliga och ekologiska produkter. Faktum är att dessa är destillerade vilket gör att de kan upplevas som något skarpa och i vissa fall ge allergiska reaktioner. Dessutom kan de från tillfälle till tillfälle ha olika grad av pigmentering och doft vilket gör att vi inte alltid kan garantera samma färg och doft på slutprodukten.

Därför har vi till våra produkter istället valt underbart doftande oljor som är allergenfria. Dessa utgör en liten del (endast några procent) av innehållet. Eftersom de är en så liten beståndsdel brukar de inte utgöra några problem även om man är känslig. 
 

Kolloidalt silver och MSM diskuteras flitigt. Varför finns de med bland ingredienserna?

Dessa två har både många hatare och älskare. Vi tillhör de senare och har valt att använda dem bland annat på grund av deras bra egenskaper som bakteriedödare. De är naturligare än många andra alternativ som finns på marknaden och sköter sitt jobb alldeles utmärkt. Dessutom är de svensktillverkade ett stenkast från oss. 

Läs gärna mer under https://www.mollerbergljung.se/Ingredienser

Återförsäljare & butiker

Har ni någon fysisk butik jag kan besöka?

I dagsläget har vi ingen fysisk MöllerbergLjung-butik men vi har många återförsäljare som älskar besök. Vill du se sortimentet i verkligheten kan du gärna höra av dig till oss så ser vi vem som finns närmast dig. 

Kan jag bli återförsäljare?

Visst har du chans att bli det! Om du har ett registrerat företag tar vi mer än gärna emot din förfrågan via mejl. Skriv några rader om vem du är och vad du arbetar med så återkommer vi inom kort. 

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies.OK